Keress receptre vagy hozzávalóra

Hokkaidótök-leves

Hozzávalók

  • 40 dkg hokkaidó tök
  • 17,5 dkg savanykás alma
  • 1 darabka friss gyömbér (kb. 1 cm)
  • 7,5 dkg hagyma
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 ek birsalmazselé
  • 1/4 tk szárított csilipehely
  • 1,5 dl almabor
  • 7,5 dl tyúkhúsleves-alaplé
  • 1 dl habtejszín
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
  • 1 késhegynyi szegfűbors
  • frissen őrölt fehér bors
  • 2 ek durvára aprított petrezselyem

Elkészítés

    1. A megmosott tököt negyedeljük, és a magok eltávolítása után hámozatlanul vékony cikkekre vágjuk. A megmosott almákat négyfelé vágjuk és a magház kivágása után vékonyan felszeleteljük. A meghámozott gyömbért finomra aprítjuk, a hagymát felkockázzuk. A felforrósított vajon mindet puhára pároljuk, majd sóval, a birsalmazselével és a csilipehellyel ízesítjük. Felöntjük az almaborral, valamint az alaplével, és fedő alatt, mérsékelt tűzön forraljuk kb. 20 percig.
    2. A tejszínt a fahéjjal, a szegfűszeggel, a szegfűborssal és némi borssal együtt lágy habbá verjük. A levest az edényben botmixerrel pürésítjük, majd igény szerint szitán áttörjük. Végül a levest adagonként tányérokba merjük, és a fűszeres habbal, valamint a petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin