Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hókifli III.

default user icon
41 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis doboz tejföl
  • csipet só
  • szilvalekvár
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: Sütés előtti este az anyagot összegyúrjuk, és éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap vékonyra kinyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk és megtöltjük szilvalekvárral. Kiflit formázunk belőle és forró sütőben sütjük. A sütőlemezt nem kell kikenni. Még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk.

Megjegyzés

Lekvár helyett mákkal, dióval, nutellával is tölthető.

A fényképet Zizzi32 készítette. Neki is köszönjük!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

katicabogarka66
Bocsi, de a tésztába nem kell cukor? A porcukor a hempergetéshez kell és ez helyettesíthető vaníliás cukorral? Köszi a segítséget.
marcibob
Tökéletes így, ahogy van! Édesanyám is így csinálta. Érdemes piacon, őstermelőtől vett házi, sűrű szilvalakvárt használni, az nem folyik ki, és finom - kb. 1 mokkás kanál / kifli. A tésztát pedig vékonyra ( 1-1,5 mm ) nyújtani, és hegyesszögű háromszögekre vágni. Úgy csinosan fel tudjuk tekerni. 5-6 perc sütés, nagy lángon, előmelegített sütőben.
Bartushka
Most sül az első adag. Nincs nagy bizodalmam hozzá. Ha pohárral szaggatom ki a tésztát, nem lesz belőle kifli, legalábbis érdekes, hogy a képen levő kis kifliknek csücske van, pohárral olyan nem lesz. Feltekerésnél gyönyörűen kifolyik belőle a lekvár, gondolom milyen lesz sütés után. Most próbáltam ki először, de nem csinálom meg többet.
babadonci
Köszönöm a receptet,nekem picit keménynek tűnik,nem kell bele sütőpor?
Citrom2
Nna, elkészültek. (végre) :D Maga a tészta finom lett, csak sajnos az első tepsi (diós) megégett egy kicsit. A második tepsi lekvárosból pedig kifolyt az a fránya lekvár. :\'( Ettől függetlenül finom. Köszönöm a receptet. Legközelebb kipróbálom úgy, hogy nem csinálok közben mást, akkor talán nem ég oda :DDD
pidlacsek
Sziasztok! Én geszetenyemasszát töltöttem bele, és így is nagyon finom lett!
Citrom2
Köszönöm pistuc! Én is remélem, hogy siker lesz. :D Majd megírom.
pistuc
Ha nem híg, biztosan jó lesz az is. Sőt. A piacon árulnak sütésálló lekvárt tömbben, de gyanúsan olcsó, úgyhogy egyelőre nem próbálom ki. Remélem, sikerülnek a kiflentyűk! -)
Citrom2
Sziasztok! Csak sütésálló lekvárral készíthető, vagy jó lesz \"sima\" házi lekvárral is? Előre is köszönöm!
pistuc
Szia, nem kell várni vele, azonnal fogyasztható.

Hasonló Receptek

Magazin