Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hófehérke szelet

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 5 dkg zsír (vagy szobahőmérsékletű vaj)
  • 10 dkg porcukor
  • 3/4 csomag sütőpor (8 g)
  • 1 db tojás
  • 2-3 ek tejföl
  • A krémhez:
  • 4 ek liszt
  • 4 dl tej
  • 15 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 1-2 ek porcukor

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral, a sütőporral, elmorzsoljuk a zsiradékkal (én mangalica zsírt használtam), majd a tojást hozzáadjuk, és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk.
  2. Félórás hűtőbeni pihentetés után, 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket 20x30-as téglalappá nyújtjuk. Én sütőpapíron nyújtottam (kis liszttel is beszórtam), és a sütőpapírral együtt áthúztam egy tepsi hátoldalára, így tettem a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 8-10 perc alatt sült meg 1-1 lap. Ügyelni kell rá, mert könnyen megég, ha már pirul a széle, kivehető. Teljesen kihűlt állapotban töltjük meg.
  3. A krémhez a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és közepes lángon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Kanalanként dolgozzuk bele a lisztes krémet, jól felhabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt lapokat, és egy éjszakára hűtőbe tesszük letakarva.
  4. Másnap fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk, mielőtt meghintjük a tetejét porcukorral, és szeletelve tálaljuk.

    15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>> 

Megjegyzés

2 napi állás után még finomabb ez a sütemény. - marisz57

Ezek is érdekelhetnek

Friss