Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hízott liba- vagy kacsapecsenye

default user icon
2 3/5

Hozzávalók

  • 1 db egész, pucolt, hízott liba vagy kacsa
  • fekete ürömfű
  • őrölt bors
  • 1-2 db közepes alma vagy narancs (esetleg mindkettőből 1-1 darab)

Elkészítés

    A kibelezett és megtisztított libát vagy kacsát dörzsöljük be jó erősen (a hasüregét is) apróra morzsolt fekete ürömfűvel, majd lefóliázva - vagy nylon tasakba csomagolva - egy éjszakára tegyük be a hűtőszekrénybe.

    Sütés előtt közvetlenűl besózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Hasüregébe helyezzük be a gyümölcsöket (az almát hámozatlanul, a narancsot meghámozva, de mindkettőt egészben).

    A szárnyast csomagoljuk be alufóliába, majd középmeleg sütőben süssük két órán keresztül. Két óra elteltével vágjuk fel a fóliát, vigyázva hogy a benne lévő, a baromfiból kisült zsiradék ne menjen veszendőbe.

    Amennyiben a hús még nem elég puha, és nem elég piros, ropogós, akkor saját zsiradékát felhasználva tepsiben pároljuk vagy sütjük tovább.

Megjegyzés

Párolt rizzsel, rizi-bizivel és őszibarack- vagy szilvabefőttel körítve tálaljuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zsuzsa62
kedves zidike én itt ültömben hiztam öt kilót, miután elolvastam a receptet és a hozzászólásod. kb. én is igy csinálom, ürömfúvet még nem használtam, és héjastól teszem a fokit bele, isteni kicuppogtatni. szia
Fincsi ez is: A kacsát alaposan berörzsöljük majoránnával, sózzuk, hogy beszívja másnapra. Hasüregébe sütés előtt megpucolt fél almát pucolt fél hagymával felváltva berakok, amennyi fér. Fél bögre vízet alá, persze kacsazsírt is, és alufólia alatt párolom 1,5 órát. Utána leveszem a fóliát, és megpiritom. Fokozni lehet az élvezeteket, ha baconszalonnával befedjük, és a végén rápirítjuk... Sült almával, krumplipürével tálalom. Vagy lilakáposztával. /dinsztelt/. Hát nem mindennapi élmény...

Hasonló Receptek

Magazin