Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hizlal vagy sem, ha reggelire turmixot iszunk? A dietetikus válaszol!

A reggeli az egyik legfontosabb étkezés, fontos, hogy ne hagyjuk ki. De mi van akkor, ha turmixot szeretnénk fogyasztani, amiről úgy hírlik, igazi kalóriabomba? Dietetikusunk, Somogyi-Kovács Anita válaszol.

Ha reggelire turmixot iszunk, akkor mi az, amit feltétlenül tartalmaznia kell ahhoz, hogy elég energiánk legyen ebédig? Dietetikusunk, Somogyi-Kovács Anita válaszol!

Ne hagyd ki a tízórait sem!

Somogyi-Kovács Anita: azt javaslom, hogy az ebédig ne csak reggelit, hanem tízórait is fogyassz. Ez lehet gyümölcs, gyümölcslé, sajt répával vagy 2-3 dkg mogyoróféle. Az ébredéstől az ebédig legalább 1/2 liter jó minőségű ivóvíz elfogyasztása is fontos, 2-3 adagra elosztva! Lássunk egy reggeli turmixot, ami egészséges és a diétába is beilleszthető:

2 dl normál zsírtartalmú tej, 1 dl víz, 1/2 teáskanál zabkorpa, 1 teáskanál főtt gabonapehely (nem cornflakes!), 1 szem dió, 1 szem mandula, 3 szem mogyoró, késhegynyi lenmag, 10 dkg banán (vagy 120-150 g körte, vagy őszibarack, vagy sárgabarack, vagy ananász). Gyümölcs helyett készítheted 5 dkg sárgarépával és 10 dkg almával is. Ha valami töményebbet szeretnél, akkor megduplázhatod a zabkorpa és a gabonapehely mennyiségét. Ha több fehérjével szeretnéd elkészíteni, akkor az alaprecept hozzávalói mellett tegyél bele 1evőkanál túrót is. Az édesítést ne vidd túlzásba, 1 teáskanál méz bőven elég! 

A turmix, amivel jól laksz! A hatásos energiabomba receptjét itt találod >>> 
Egészséges reggeli receptekért klikk ide>>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss