Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a bizonyíték: a koszos lakástól kövérebb leszel

default user icon
MME
Már nem is emlékszel rá, mikor törölgetted le utoljára a bútorokat, vagy hogy mikor porszívóztál ki a kanapé mögött? Akkor van egy rossz hírünk: a rendetlenség miatt folyamatosan hízol.

Ha eddig próbáltad elsumákolni a takarítást, akkor most itt van még egy ok, amiért megéri gyakrabban elővenned a porszívót: koszos lakásban sokkal könnyebben szaladnak fel rád a pluszkilók. Egy új tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a por olyan vegyi anyagokat (EDC-ket) tartalmazhat, amik károsíthatják az endokrin rendszert, ez pedig hízáshoz is vezethet.

A Duke Egyyetem kutató 11 Észak-Karolinai házból gyűjtöttek össze pormintákat, és összesen 50 szennyező anyagot azonosítottak. És ezekből csak egyetlen egy olyan anyagot találtak, ami inaktív volt, a többi viszont mind hatással volt a zsírsejtekre.

Azt sajnos egyelőre nem tudni, pontosan mennyire hizlalnak a porcicák, de a kutatócsoport "új potenciális fenyegetésnek" nevezte őket. Szóval a lényeg az, hogy minél több por van a lakásodban vagy a munkahelyeden, annál könnyebben hízol. Ez azért elég ijesztően hangzik, nem?

ÍGY TAKARÍTSD OLCSÓN A HÁZTARTÁSI GÉPEIDET!>>> 

6 SZUPERÉTEL, AMI VALÓJÁBAN HIZLAL>>> 

ITT A BIZONYÍTÉK! FILLÉRES FŰSZER SEGÍTHET A DIÉTÁZÓKNAK>>> 

SOKKOLÓ! AZ ELHÍZÁS 15 ÉVVEL IS MEGRÖVIDÍTHETI AZ ÉLETÜNKET>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss