Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hímzett zserbó-torta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 dl rum
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 üveg baracklekvár
  • A mázhoz:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • A cukormázhoz:
  • 1 csomag tejszínpótlópor
  • 2 csomag habfixáló
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • ételfesték

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.

Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen mindegyikből 1-1 tepsi méretű téglalapot nyújtunk. Most szívtortát sütöttem, ehhez kirajzoltam a forma alját, és körbevágtam a kinyújtott tésztán, így tettem bele a kivajazott sütőbe.

Az első lapot a vékonyan kivajazott tepsibe terítjük, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukros dióval. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, végül az egészet befedjük a negyedik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt megsütjük a süteményt.

Ha teljesen kihűlt, bevonjuk a kakaós mázzal, amihez a cukrot a vajjal és a kakaóporral összemelegítjük, ha kellően sűrű, akkor a tésztára kenjük.

A cukormázhoz a tejszínpótlóport a vízzel felverjük, hozzáadjuk a cukrot, ezzel is verjük, majd a habfixálóval átkeverjük. Adagokra osztjuk, ételfestékkel színezzük, és díszítjük a tortát, ha a csokimáz már megkötött.

Megjegyzés

A cukormáznak meg kell száradnia, ha új színnel dolgozunk... - syngi56

Ezek is érdekelhetnek

Friss