Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hihetetlen, de igaz: lehet fogyni tésztával!

default user icon
MME
Óriási tévhit, hogy ha fogyni szeretnél, nem ehetsz tésztaételeket! A titok az időzítésben és a mennyiségben rejlik, és abban, hogy hogyan készíted el.

A napi tésztabeviteled  ne haladja meg a 80 g-ot.

A tésztaételeket ebédre fogyaszd. Este inkább válasszon némi sovány húsfélét friss salátával, sok zöldséggel.

A tésztafajták közül ne a tojásosakat keresd, hanem a teljes kiőrlésű vagy a durumlisztből készült változatokat.

A tésztaételek sokszor elképzelhetetlenek sajt nélkül, a zsíros fajtákat viszont érdemes kerülni! A pizzamozzarella alacsony zsírtartalmú, mégis finom, úgyhogy lehetőleg ezt válaszd. Ha mégis az erőteljesebb ízű parmezánra  vágynál, 1 csapott evőkanálnyinál többet ne szórj az ételre!

Minél több zöldséggel kombinálod a tésztaételt , annál egészségesebb lesz! A jól bevált paradicsom mellett bátran használj például kínai kelt, kelbimbót, brokkolit,  bébirépát, paprikát, hagymát , zöldbabot vagy bármelyiket a kedvenc zöldségeid közül!

Ne fukarkodj a friss zöld fűszerekkel ! Az oregánó, a bazsalikom és a petrezselyemzöld különösen finom a tésztaételekhez.

A bolti töltött tésztákkal légy óvatos, mert igen magas lehet a kalóriatartalmuk. Mindig alaposan olvasd el a tájékoztatót, és ezeket az ételféleségeket inkább levesbetétként (pl. a paradicsomleveshez) és kis mennyiségben fogyaszd!

Mintanapok

1. nap
Reggeli: Szeleteljünk fel 50 g mozzarellát és 1 db paradicsomot, csepegtessünk rá ½ ek olívaolajat, borsozzuk meg, és fogyasszuk el 2-3 szem korpás keksszel .
Ebéd: Zöldséges tésztasaláta
(1 személyre)
Párojunk meg 80 g brokkolirózsát 250 ml zöldségleves-alaplében, majd csepegtessük le. A levesből 50 ml-nyit fogjunk fel. Kockázzunk fel 50 g főtt sonkát. Karikázzunk fel 1 szál újhagymát. Csepegtessünk le 30 g konzerv-bébikukoricát. Sós vízben főzzünk ki 50 g teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát, majd szűrjük le. A félretett zöldséglevest forraljuk fel, és kézi habverővel keverjünk hozzá 1-1 ek balzsamecetet  és olívaolajat. Cseppnyi mézzel, némi frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük. A tésztát egy tálban forgassuk össze a zöldségekkel, majd a dresszinggel.
Energiatartalom: 300 kcal
Vacsora: Vegyes saláta tonhallal


 
2.nap
Reggeli: Keverjünk össze 60 g joghurtot 1 ek pirított mandulával, 1 ek apróra vágott aszalt gyümölccsel és 2 ek müzlivel.
Ebéd: Fokhagymás-ricottás sült tészta
(1 személyre)
Sós vízben főzzünk ki 65 g teljes kiőrlésű pennét . Pirítsunk meg 1 tk olívaolajon 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, majd fonnyasszunk meg rajta 50 g felcsíkozott kínai kelt. Tegyük át egy tálba, és keverjük össze kb. 80-90 ml sűrített paradicsommal és 15 g ricottával , valamint a tésztával. Egy kisebb tepsit vékonyan kenjünk ki olívaolajjal, öntsük bele a tésztát, majd szórjuk meg 10 g reszelt pizzamozzarellával . Süssük 175 fokon addig, amíg a sajt picit meg nem barnul. 1-2 szem felkarikázott olajbogyóval díszítsük.
Energiatartalom: 340 kcal
Vacsora: Vegyes saláta 1 szelet grillezett csirkemellel.

FRISS HÁZI TÉSZTA TÍZ PERC ALATT 2 HOZZÁVALÓBÓL >>> 

CUKKINIS TÉSZTA >>> 

PESTÓS TÉSZTASALÁTA SÜLT SÜTŐTÖKKEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss