Keress receptre vagy hozzávalóra

Hidegtál tarjával és tojással

Hozzávalók

  • 1 kg füstölt tarja (nem pácolt)
  • 7 db tojás
  • 1 tk mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • saláta levél
  • 15 dkg füstölt sajt

Elkészítés

    1. A füstölt tartját megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni a vízzel együtt, hogy szaftos és szeletelhető legyen.
    2. A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük. Amikor megfőttek, meghámozzuk, a talpukat és a tetejüket levágjuk. A tojások belsejéből a sárgáját kikaparjuk, és egy tálba tesszük. Ehhez hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és fél fej megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd sóval és borssal ízesítjük. Egy villával összekeverjük a hozzávalókat, majd a kész krémet visszatöltjük a tojásokba.
    3. A krémmel töltött tojásokra ráhelyezzük a tetejüket, és kész is a töltött tojás. A fekete szemes bors és a sárgarépa segítségével a tojásokból csibét is készíthetünk: a szemes bors lesz a szeme, a sárgarépából pedig tarajt és csőrt csinálhatunk neki.
    4. A kihűlt tarját felszeleteljük és friss salátalevelkre tesszük. Tálaláskor mellé rakjuk a töltött tojásokat, a felkockázott füstölt sajtot és a maradék fél fej vöröshagymát felszeletelve.

Megjegyzés

Please log into Facebook.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin