Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hidegtál kétféle sültből

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A töltött dagadóhoz:
  • 1 db felszúrt dagadó
  • étolaj
  • 2 db tejben áztatott zsemle
  • 2-3 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 konzerv májkrém
  • majoránna
  • bors
  • olaj
  • A pulykamelltekercshez:
  • 1 kg pulykamellfilé
  • 15 dkg gépsonka
  • 1 csomag lapka sajt

Elkészítés

Elkészítés: A töltött dagadóhoz a hagymát apróra vágva kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a tejben áztatott, elmorzsolt zsemléket, a májkrémet, a fűszereket, majd ráütjük a tojásokat és lesütjük.
Ezután a tölteléket a felszúrt dagadóba töltjük, megsózzuk, kiolajozott tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával lezárjuk.
220 fokon kb. 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 10 perc alatt lepirítjuk.

A pulykamelltekercshez a pulykamellfilét vékony lapra nyitjuk (nem baj, ha több darab), alufóliára szorosan egymás mellé fektetjük, enyhén megsózzuk, lapka sajttal, majd gépsonka szeletekkel beborítjuk. Ezután szorosan feltekerjük, majd feszesen alufóliába csomagoljuk.
Tepsibe tesszük, és kb. 50 percig sütjük. Sütés után fóliában hűtjük ki!

Lehűtött állapotban (általában másnap) vékonyra szeletelve tálra rakjuk, ízlés szerint díszítjük. Hideg salátákkal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss