Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hidegtál háromféle töltött tojással

MME MME
2 4.5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 6 keménytojás
  • 15 dkg natúr krém sajt
  • bors
  • A töltelékhez:
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 paradicsom
  • 1 paradicsom húsa
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál mustár
  • fél teáskanál curry
  • fél csokor snidling

Elkészítés

Elkészítés: A keményre főtt tojásokat hideg vízzel leöblítjük, majd meghámozzuk, és éles késsel hosszában félbevágjuk, a széleit cakkosra mintázzuk. A sárgáját óvatosan kifordítjuk, összekeverjük a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk. Egyneműre kidolgozzuk, majd három részre osztjuk.

A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, finomra vágjuk, majd összekeverjük a citromlével, az olajjal és egyharmad tojáskrémmel, csillagcsövű habzsákba töltjük, és 4 tojásfehérjét megtöltünk vele.

A paradicsomot megmossuk, apró kockákra vágjuk. Belekeverjük a második adag tojáskrémbe, hozzáadjuk a ketchupot és a másik paradicsom húsát, és a másik 4 tojásba töltjük.

A maradék tojáskrémbe a curryport és a mustárt keverjük, megtöltjük vele a maradék 4 tojást. A tojások tetejét díszíthetjük kaporszálakkal, retekszeletkékkel, olajbogyókarikákkal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss