Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hidegen készült uborkaleves

Hozzávalók

  • 20 dkg uborka
  • 20 dkg kovászos uborka
  • 6 dl zöldségalaplé
  • 4 szál újhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olaj
  • 1 ek vörösborecet
  • 1 db kápia paprika
  • 1/2 csokor tárkony
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 4 szelet kenyér
  • 4 dkg szardella
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. Karikázzuk fel az újhagymát, és a felforrósított olajon, közepes lángon pirítsuk világosra 1 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni. A magok eltávolítása után magozzuk ki, majd aprítsuk fel az uborkákat.
    2. Pürésítsük az uborkákat, az alaplét, a tejfölt és a pirított hagymát. Ízesítsük sóval, borssal, és tegyük hűtőbe legalább 2 órára.
    3. Grillezzük meg a paprikát, majd, a héja lehúzása után vágjuk vékony csíkokra. Adjuk ezt is a leveshez. Pirítsuk meg a kenyeret, és helyezzük rá a szardellát. Tálaljuk a levest a pirítóssal és a felaprított zöld fűszerekkel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin