Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg zellerkrémleves

default user icon
1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg burgonya (ha lehet, lisztes fajta)
  • 1 nagy zellergumó
  • 10 dkg kecske sajt
  • 5 dkg gépsonka
  • 1 csokor snidling
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál tejszín
  • 1 csipet kakukkfű

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát, a zellert megtisztítjuk, megmossuk, és kb. fél cm-es karikákra vágjuk. A kecskesajtot összemorzsoljuk, a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A snidlinget megmossuk, leszárítjuk, és felaprítjuk.

    Elkészítés: A burgonyát és a zellert 1 liter, forrásban lévő sós vízben, a babérlevéllel együtt kb. 20 percig főzzük. Leszűrjük a zöldségeket. A levet félretesszük. A zöldségeket robotgépbe tesszük, kevés főzőlével, csipet borssal, a kakukkfűvel megszórjuk, és simára turmixoljuk. Apránként hozzáadjuk a többi levet, az apróra tördelt kecskesajtot, a tejszínt, és még egyszer átkeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd kb. 1 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük. A sonkát összekeverjük a snidlinggel, és a jól lehűtött levest ezzel megszórva tálaljuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 adag: 180 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin