Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg zellerkrémleves

MME MME
1/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát, a zellert megtisztítjuk, megmossuk, és kb. fél cm-es karikákra vágjuk. A kecskesajtot összemorzsoljuk, a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A snidlinget megmossuk, leszárítjuk, és felaprítjuk.

Elkészítés: A burgonyát és a zellert 1 liter, forrásban lévő sós vízben, a babérlevéllel együtt kb. 20 percig főzzük. Leszűrjük a zöldségeket. A levet félretesszük. A zöldségeket robotgépbe tesszük, kevés főzőlével, csipet borssal, a kakukkfűvel megszórjuk, és simára turmixoljuk. Apránként hozzáadjuk a többi levet, az apróra tördelt kecskesajtot, a tejszínt, és még egyszer átkeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd kb. 1 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük. A sonkát összekeverjük a snidlinggel, és a jól lehűtött levest ezzel megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 180 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss