Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg zabkása gyümölcsökkel, mandula grillázzsal 

default user icon

Hozzávalók

  • 2 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek cukor
  • 2 tk só
  • 3 ek méz
  • 1 ek vanília őrlemény
  • 2 dl zabpehely (finomra őrölt)
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • friss gyümölcsök (ízlés szerint)
  • 4 db zabpelyhes keksz
  • A grillázshoz:
  • 2 dkg darált mandula
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

    1. A tejet, a tejszínt, a cukrot, a sót, a mézet, a vanília őrleményt a zabpehellyel felfőzzük. Kevergetve, kb. 5-6 perc alatt puhára főzzük, aztán hűtjük.
    2. A grillázshoz megolvasztjuk a cukrot és ha felolvadt hozzákeverjük a darált mandulát. Azonnal szilikon lapra terítjük a masszát és igyekszünk minél vékonyabbra simítani. Ha meghűlt, összetörjük.
    3. A kihűlt zabkásához hozzákeverjük a joghurtot és a gyümölcs egy részét. A tálak aljába zabkekszet törünk, belekanalazzuk a zabkását, amit a megmaradt gyümölccsel és a grillázzsal tálaljuk.

    Videó! Így készítheted el a hideg zabkását gyümölcsökkel! >>>

    11 SZUPEREGÉSZSÉGES ZABKÁSA, HOGY JÓL INDULJON A NAPOD >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin