Keress receptre vagy hozzávalóra

Hideg uborkás avokádóleves

Hozzávalók

  • 2 db avokádó
  • 1 ek lime-lé (frissen facsart)
  • 1,5 bögre uborka (hámozva felkockázva )
  • 2 ek száraz sherry (elhagyható)
  • 1/4 bögre mogyoróhagyma (felkockázva)
  • 2 bögre csirke- vagy tyúkhúsleves-alaplé
  • 1 tk só
  • 4 ek natúr joghurt
  • menta a díszítéshez
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. Az avokádókat félbevágjuk, és eltávolítjuk a magjukat. A húsukat kivájjuk a héjból, durvára daraboljuk, és egy nagyobb keverőtálban botmixerrel pürésítjük. Megöntözzük a citromlével és a sherryvel, hozzáadjuk az uborkát és a hagymát, majd a botmixerrel krémesre dolgozzuk.
    2. A pürét felöntjük az alaplével, habverővel alaposan összekeverjük, és a sóval ízesítjük. Letakarva a hűtőbe tesszük, és jéghidegen tálaljuk. Adagonként 1-1 ek joghurttal, valamint friss mentalevelekkel díszítjük.

    Avokádóleves receptek >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin