Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg uborkaleves (laktózmentes)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db uborka (közepes)
  • 1 db laktózmentes tejföl (kicsi)
  • 3-4 ek laktózmentes joghurt
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk (ha valaki szereti a héját, akkor nem szükséges megpucolni), és felkockázzuk.
    2. Egy nagyobb tálban összekeverjük a tejföllel és a joghurttal, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés petrezselymet aprítunk bele, és egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.
    3. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd jól behűtve, friss petrezselyemmel és uborkakarikákkal díszítve tálaljuk. 

Megjegyzés

Nyáron, a nagy melegben jól esik egy hűsítő leves, amit laktózmentesen is elkészíthetünk. Gyors és egyszerű.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin