Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg túrós

default user icon
4 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor (diétázóknak 1 vaníliarúd 20 g diétás cukorral összekeverve)
  • ízlés szerint cukor vagy édesítőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 1 csomag zselatin
  • 50 dkg nektarin vagy bármilyen savanykásabb, kemény gyümölcs
  • 1 kanál teljes kiőrlésű liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A gyümölcsön és a zselatinon kívül az alapanyagokat jól összekeverjük, és beleöntjük egy áttetsző tálba, majd elkészítjük a zselatint a csomag hátulján leírtak szerint, és ráöntjük a túróra. (Annyi víz kell a zselatinba hogy ne legyen túl folyós a túró.) Ha megvagyunk, belenyomjuk a gerezdekre vágott nektarint a túróba, és 2-3 óráig hagyjuk megdermedni a hűtőben.

Megjegyzés

Nagyon finom!!!!! Cukorbetegek és fogyókúrázók is egyaránt fogyaszthatják.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Vanilla
Egyáltalán nem lesz a liszttől nyers íze!!! Inkább csak azért van benne,mint látjátok elég jelentéktelen mennyiség hogy elmondhassuk hogy benne van... :-D Nem lényeges bele rakni mert a zselatin eléggé megfogja,de nem is árt! A piskóta nagyon jó ötlet,én is szoktam az aljára rakni,de nem fontos. A jól készíted el ki lehet borítani és nagyon szépen szeletelhető. Az áttetsző edény sem fontos csak nagyon gusztusos tud lenni a tálaláskor!!!
Pöttyöspötyi
A liszttől nem lesz nyers íze, de ha van ennyi morzsolt piskotád, (esetleg összetört babapiskóta) akkor ez fog segíteni a szilárdulásnál,mert nedvességet köt meg. Ha nincs ekkora befogadóképességű átlátszó tálad, akkor folpackkal bélelj ki akár egy lábost, vagy tortaformát és megszilárdulás után, egyszerűen tálra borítod és néhány formás gyümölcsszelettel még tortát is varázsolhatsz belőle. Remek meglepetés például hétvégi házban ünneplőknek ! Biztosan Te leszel a konyhatündérek királynője és még elégetni sem lehet !
Pacza
A liszt miért kell bele? Nem marad nyers íze?
kékszalag
Hogyan kell tálalni, kiborítani, vagy a tálban felvagdosni szeletekre és kiemelni, vagy kikanalazni, és mi a jelentősége, hogy áttetsző legyen a tál?

Hasonló Receptek

Magazin