Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg tejszínes sárgabarackleves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sárgabarack
  • 1/2 citrom
  • 5 evőkanál cukor vagy méz
  • pici só
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 5 szem egész szegfűszeg
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: Ha kemények a barackok (mint nekem), akkor zöldséghámozóval meghámozom, kimagozom, és kb. 1 l vízben felteszem forrni, mehet bele a cukor, só, a citrom kifacsart leve és egyben a héja is, a fűszerek.

    Addig forralom, amíg a barack megpuhul, majd a 2 dl tejszínben elkeverem a lisztet, és beleöntöm a levesbe. Jégen kihűtöm és hidegen tálalom.

Megjegyzés

Ugyanúgy készítem, mint a meggylevest, aki szereti, 2 vékony szelet friss gyömbérrel még illatosabb a leves.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin