Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg tejszínes burgonyasaláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg kifli burgonya
  • 3 dl napraforgóolaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db citrom leve
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg angolzeller
  • 2 db vöröshagyma
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 dl borecet
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Vízből, sóból, cukorból és borecetből készítsünk salátalevet: a 4y alapanyagot keverjük össze, az már maga a marinádlé. A krumpli t héjában főzzük meg, majd pucoljuk meg, karikázzuk fel. A hagymát is vékonyan szeljük fel. A hagymának és a burgonyának 1 napig kell a lében pácolódnia.

    A majonézhez a tojássárgáját, citromlét, egy kis sót, kevés cukrot keverjük össze, folyamatosan és apránként csurgassuk hozzá keverés közben az olajat. Ha kész, adjuk hozzá a tejszínt.

    Ezután a felszeletelt angolzellert rakjuk bele a majonézbe. Utána jöhet hozzá a leszűrt burgonya és hagyma is. Egy csipetnyi só és bors, és kész a hideg tejszínes burgonya saláta.

    Mielőtt tálalnánk, érdemes néhány órára a hűtőszekrénybe tenni. A csodás ízek jól lehűtve élvezhetők igazán. Ha szeretjük, megszórhatjuk friss kaporral is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin