Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg sárgabarackleves sajtkrémgaluskával

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg sárgabarack teljesen érett
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db narancs leve
  • 1 rúd vanília
  • 1 doboz (125 g) natúr sajtkrém
  • 1 tk citromlé
  • 3 ek habtejszín
  • A díszítéshez:
  • citromfű vagy menta

Elkészítés

    1. A leforrázott vagy szűrőben 1 percre lobogó vízbe merített sárgabarackokat hideg víz alatt leöblítjük, és lehúzzuk a héjukat. A kimagozott gyümölcsöt turmixgépben vagy botmixerrel finomra pürésítjük, majd simára keverjük 10 dkg porcukorral és a narancslével.
    2. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk. A magokat kikaparjuk és félretesszük a galuskához. A pürét a rúd megmaradt részével ízesítjük, és a hűtőben pihentetjük legalább 1, de inkább 2 órát. 
    3. A galuskához a sajtkrémet kikeverjük a félretett vaníliavelővel, a maradék porcukorral és a citromlével. Beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot, majd a hűtőbe tesszük kb. 15 percre. 
    4. A vaníliadarabot kiemeljük, és a sárgabaracklevest lehetőleg behűtött tálkákba vagy mélytányérokba merjük. A sajtkrémes masszából két teáskanál segítségével galuskákat formázunk, és óvatosan a kitálalt levesbe helyezzük. Tetszés szerint citromfű- vagy mentalevelekkel díszítve kínáljuk. Azonnal fogyasztjuk.

Megjegyzés

Könnyebben megformázhatod a galuskákat, ha a kanalakat forró vízbe mártod.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin