A leforrázott vagy szűrőben 1 percre lobogó vízbe merített sárgabarackokat hideg víz alatt leöblítjük, és lehúzzuk a héjukat. A kimagozott gyümölcsöt turmixgépben vagy botmixerrel finomra pürésítjük, majd simára keverjük 10 dkg porcukorral és a narancslével.
A vaníliarudat hosszában felhasítjuk. A magokat kikaparjuk és félretesszük a galuskához. A pürét a rúd megmaradt részével ízesítjük, és a hűtőben pihentetjük legalább 1, de inkább 2 órát.
A galuskához a sajtkrémet kikeverjük a félretett vaníliavelővel, a maradék porcukorral és a citromlével. Beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot, majd a hűtőbe tesszük kb. 15 percre.
A vaníliadarabot kiemeljük, és a sárgabaracklevest lehetőleg behűtött tálkákba vagy mélytányérokba merjük. A sajtkrémes masszából két teáskanál segítségével galuskákat formázunk, és óvatosan a kitálalt levesbe helyezzük. Tetszés szerint citromfű- vagy mentalevelekkel díszítve kínáljuk. Azonnal fogyasztjuk.