Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg paradicsomleves

MME MME
2/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, és kockákra vágjuk.
  2. Felforrósítunk 3 dkg vajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, összeforraljuk, belekeverjük a babérlevelet és a rozmaringot, majd sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Felöntjük fél liter vízzel, és 30 percig rotyogtatjuk.
  3. A levesből kidobjuk a babérlevelet és a rozmaringot, majd a levet szitán átpasszírozzuk, ízesítjük még, ha szükséges, és hagyjuk kihűlni.
  4. A bazsalikomleveleket leöblítjük, apróra vágjuk, és a langyos levesbe keverjük. A kenyeret kis kockákra vágjuk, a maradék vajban megpirítjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss