Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg őszibarack-krémleves

Hozzávalók

  • 40 dkg érett őszibarack
  • 1 db vaníliarúd
  • 3 dl fehérbor
  • 6 dkg cukor
  • 1,5 dl habtejszín
  • menta (a díszítéshez)

Elkészítés

    1. Kereszt alakban bevágunk 30 dkg őszibarackot, és forrásban levő vízben blansírozzuk kb. 1 percig. Ezután a gyümölcsöket hideg víz alá tartjuk, majd meghámozzuk és kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét.
    2. A fehérbort a cukorral együtt közepes tűzön felforraljuk egy fazékban. Hozzáadjuk a vaníliarudat, a kikapart -velőt, valamint a feldarabolt őszibarackot, és tovább főzzük kb. 5 percig. A vaníliarudat kiemeljük.
    3. A boros őszibarackot felöntjük a tejszínnel és 3 dl vízzel. A fazékban botmixerrel nagyon finomra pürésítjük, majd a hűtőbe tesszük.
    4. A maradék őszibarackot megmossuk, kimagozzuk és vékony cikkekre daraboljuk. Elosztjuk négy tálkában vagy mélytányérban, és rámerjük a jéghideg krémlevest. Mentalevéllel díszítve kínáljuk.

    SÁRGABARACK-MÁNIA: A LEGJOBB BARACKOS RECEPTEK EGY HELYEN! >>> 

    MÉG TÖBB ISTENI GYÜMÖLCSLEVES >>> 

    MENTÁVAL KÉSZÜLT FOGÁSOK >>> 

Megjegyzés

Sárga és fehér bélű őszibarackból vagy kajsziból, továbbá konzerv gyümölcsből is elkészítheted. Adagonként egy-egy gombóc vaníliafagyival vagy evőkanálnyi félkemény tejszínhabbal gazdagíthatod.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin