Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg narancsleves eperrel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4-5 db narancs
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 8 dl tej
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 2 evőkanál liszt
  • 30 dkg eper

Elkészítés

    Elkészítés: Egy narancs héjját lehámozzuk úgy, hogy a belső fehér héj a gyümölcsön maradjon. A többi narancsot kifacsarjuk, felöntjük a levét annyi tejjel, hogy 1 liter folyadékot kapjunk. A cukrot 1 evőkanál lével kikeverjük, kis lángon feloldjuk, hozzáadjuk a narancshéjakat, és addig főzzük, amíg a víz el nem párolog és a cukor barnulni nem kezd. Lassan öntsük bele a narancsok levét is, majd forraljuk fel.

    A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a leveshez.
    A likőrrel és fahéjjal ízesítjük.

    Az epret megmossuk, negyedekbe vágjuk, majd a levesbe tesszük. Hidegen tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin