Elkészítés: Egy narancs héjját lehámozzuk úgy, hogy a belső fehér héj a gyümölcsön maradjon. A többi narancsot kifacsarjuk, felöntjük a levét annyi tejjel, hogy 1 liter folyadékot kapjunk. A cukrot 1 evőkanál lével kikeverjük, kis lángon feloldjuk, hozzáadjuk a narancshéjakat, és addig főzzük, amíg a víz el nem párolog és a cukor barnulni nem kezd. Lassan öntsük bele a narancsok levét is, majd forraljuk fel.
A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a leveshez.
A likőrrel és fahéjjal ízesítjük.
Az epret megmossuk, negyedekbe vágjuk, majd a levesbe tesszük. Hidegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre