Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg mandulatej leves

default user icon
2 4.5/5

Hozzávalók

  • 30 dkg mandula,
  • 5-10 dkg méz,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 liter tej

Elkészítés

    A megtört mandulát leforrázzuk, és a bőrét eltávolítjuk. A mandulaszemek kétharmadát mozsárban összetörjük, mézet adunk hozzá és egész krémszerűvé törjük. A mandulakrémhez hozzákeverjük a tejszínt, majd a tejet, jól lehűtjük. A levest a maradék mandulából vágott vékony szeletekkel tálaljuk. Készíthetjük turmixgépben is, ekkor a mandulát krémszerűvé turmixoljuk, ezután adjuk hozzá a mézet, a tejszínt és addig hagyjuk a turmix gépben, míg habos nem lesz. Ezután töltjük hozzá a tejet, és készítjük el az előbbi módon a levest.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Sziszike7
Régen jött a kérés de azért válaszolok:-) Kis fazékba vizet forraltam és ráöntöttem a mandulára. Kétszer megismételtem mire meglazult rajta a héj. Egyenként kellett kinyomni a héjból a mandulát, ez sokáig tartott és még hátravolt a végén a vagdosás. Szerintem egyszerűbb lett volna ha vágott mandulát veszek hozzá....., egyébként a családnak ízlett a végeredmény:-)
dreeny86
Kedves receptbeküldő! Az iránt érdeklődnék, hogy ez a leforrázás hogy működik. Forró vízzel vagy hogyan? Könnyen lejön a héja??? Köszönöm

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Hideg mandulatej leves recept?


Magazin