Hideg madártej forró Nutellával

default user icon
6 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • ¼ rúd vanília
  • Nutella
  • folyékony tejszín

Elkészítés

    Elkészítése: A tejet felforraljuk két kanál cukorral és a vaníliával. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, a forró tejbe szaggatva néhány percig főzzük, közben forgatjuk. A habgaluskákat szűrőlapáttal szitára kivesszük. A tojások sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, és a már forró tejet rászűrjük. Állandó keverés mellett besűrűsödésig főzzük. Tűzről levéve hűtjük, üvegtálba öntjük. A tojáshabot a tetejére helyezzük és forró, tejszínnel hígított Nutellával gazdagon belocsoljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bednem 3 évvel ezelőtt
Én úgy készítem, hogy felverem a tojáshabot és legnagyobb fokozaton 1 percre beteszem a mikróba. Feljön és megfő. Jó ötlet nutellával, igazi gyerekmentő étel nyári, esős napon...(mint ma)
Mandy85 9 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én már jó ideje vízben főzöm ki a habgaluskákat. Így nem kell annyi tej, olcsóbb és az íze sem lesz más,
mimi 11 évvel ezelőtt
Például habnak felvert... Vagyis hab... Tejszínhab... :-)
LaLinea 11 évvel ezelőtt
bakker, milyen tejszín van még, ha nem folyékony??
töti 11 évvel ezelőtt
én például cukrot szoktam karamellizálni a madártej tetejére és amíg forró a karamell avval öntöm le nagyon fini és mutatos mintha háló lenne rajta.
Unity 11 évvel ezelőtt
Gyakran főzök madártejet a gyerekeimnek, de sosem jutott volna eszembe, hogy a végén nutellával öntsem le... az ötlet nagyon eredeti, mikuláskor ki is próbálom! Ez a tejszínes-nutellás öntet császármorzsára is jó lehet, nem igaz? Köszi szépen! :o)

Hasonló Receptek

Magazin