A kókuszzsírt kimérjük egy jénai edénybe, és vízgőz fölött megolvasztjuk. Félretesszük hűlni.
Közben a két egész tojást felhabosítjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a kakaóport is. Ezután a langyosra hűlt kókuszzsírt evőkanalanként hozzákeverjük a kakaós masszához.
Egy hosszúkás dobozt vagy sütőformát kibélelünk fóliával, és rétegezve belerakjuk a csokimasszát és a vajas kekszet. Ismételjük, amíg el nem fogy minden.
Betakarjuk fóliával, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól megdermedjen. A legjobb, ha egy teljes éjszakára hagyjuk pihenni.
A keksz finom ropogós marad, a csoki pedig teljesen olyan, mint az egyre több helyen árusított jégcsoki. Ez egy német süti recept, és nagyon imádja a családom, sajnos hamar el is fogy.
- bagolyeni
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!