Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg kukoricakrémleves popcornnal

Hozzávalók

  • 4 cső kukorica
  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 l zöldségleves-alaplé
  • csilipehely
  • 15 dkg natúr joghurt
  • A tálaláshoz:
  • 10 dkg főtt vagy konzervkukorica
  • 2 marék sós vagy vajas popcorn
  • petrezselyem
  • csilipehely

Elkészítés

    1. Éles késsel leválasztjuk a csövekről a kukoricaszemeket. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott krumplit, a megtisztított, lereszelt fokhagymát, továbbá a kukoricaszemeket. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, azután közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben ízesítsük egy kevés sóval és csilipehellyel.
    2. A tűzről levéve botmixerrel krémesre törjük a levest, majd hagyjuk kihűlni. A tálalás előtt simára keverjük benne a joghurtot. A kukoricaszemekkel, a popcornnal, egy kevés felaprított petrezselyemmel és ízlés szerint csilipehellyel megszórva kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin