Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg kukoricakrémleves füstölt hallal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg burgonya
  • 1 szál póré hagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 60 dkg fagyasztott vagy konzerv kukorica
  • 2 evőkanál vágott kapor
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg füstölt hal

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük.

    Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a burgonyát, a pórét, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 7 dl vízzel (vagy használhatunk hozzá ugyanennyi, leveskockából készített zöldségalaplevet is). Beletesszük a kukoricát, kis lángon a zöldségeket puhulásig főzzük. Amikor minden megpuhult, beleszórjuk a kapor felét, beleöntjük a tejszínt, és botmixerrel (vagy turmixgépben) összeturmixoljuk. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Tálalás előtt a füstölt halat vékony csíkokra vágjuk, a maradék kaporral együtt a levesbe szórjuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
    1 adag: 448 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zotlán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin