Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg kovászos uborka krémleves

15 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A hűtőből kivett uborkákat a botmixer keverőtáljába karikázom, hozzáadom az apróra vágott fűszernövényeket és a fűszereket, s ráöntöm az uborkalevet. Botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a tejfölt és a tejszínt, újra keverem. Aki hígabban szereti, önthet hozzá kevés tejet.

A szelet kenyeret megpirítom, kockára vágom. A levest kiöntöm egy kis tálba, rárakom a kenyérdarabokat, meglocsolom olívaolajjal, s húzok néhány csíkot a levesre is.

Megjegyzés

Hőségben kifejezetten jólesik ez a savanykás hideg leves, s percek alatt kész, nem kell órákat a konyhában eltölteni.
- hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss