Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg karfioltál spenótos öntettel

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 marék bébi spenót
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • néhány levél bazsalikom
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

    2,5 marék bébi spenótot sós vízben 1-2 perc alatt leforrázzuk, leszűrrjük. Pépesítjük a bazsalikomlevéllel, összekeverjük a tejföllel, a citrom kifacsart levével, 2 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk.

    A lilahagymát felaprítjuk, összeforgatjuk a karfiollal, meglocsoljuk a spenótos-bazsalikomos tejföllel, és megszórjuk a félretett bébi spenóttal.

Megjegyzés

Köretként húsok mellé nagyon finom, de könnyű vacsorának is megállja a helyét.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin