Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg joghurtos uborkaleves

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg joghurt
  • 12,5 dkg tejföl
  • 2 ek olívaolaj
  • 1⁄2 csokor kapor (plusz a tálaláshoz)
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk. Az egyiknek a közepéből néhány vékony karikát vágunk, amit a tálaláshoz félre teszünk. A többit tálba reszeljük, majd megsózzuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
    2. Habosra keverjük a joghurtot a tejföllel és az olívaolajjal. Az uborkát kinyomkodjuk, majd a joghurtos keverékhez adjuk a fokhagymával együtt.
    3. Hozzáforgatjuk a megmosott, finomra vágott kaprot. Ezután hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek. A hideg levest az uborka karikákkal, egy kevés kaporral és frissen őrölt borssal tálaljuk. Friss kenyér vagy pirítós illik hozzá.

    A LEGFINOMABB BOGRÁCSGULYÁS >>>

    TÁRKONYOS-ZÖLDSÉGES HÚSGOMBÓCLEVES >>>

    VANÍLIÁS BARACKLEVES >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Hideg joghurtos uborkaleves recept?