Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Hagymakrémleves sajtos pirítóssal

default user icon

Hozzávalók

  • 8 dl húslevesalaplé
  • 50 dkg vöröshagyma (a fele lehet póréhagyma is)
  • 1 csokor koriander (vagy petrezselyem zöldje)
  • bors
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl natúr joghurt
  • fél citrom leve
  • A pirítóshoz:
  • 2 szelet bagett
  • vaj
  • sajt

Elkészítés

    1. A forrásban lévő alapléhez hozzáadjuk a vékony karikára vágott vöröshagymát, az aprított korianderzöldet, egy csipet őrölt borsot, kevés sót, kb. 10–15 percig főzzük, majd a tűzről levéve kihűtjük.
    2. A tejszínt, a joghurtot, a citrom levet hozzáadjuk, turmixoljuk, finomszűrőn átszűrjük, szükség szerint sózzuk.
    3. Jéghidegen tálaljuk, az alább leírt módon elkészített sajt os pirítóssal: a bagettszeleteket vajjal megkenjük, reszelt sajt tal (lehet füstölt is) bőven megszórjuk, és grillen pirosra sütjük. Kihűlve tálaljuk a leves mellé.

    SÜTŐTÖKKRÉMLEVES VAJKARAMELLÁS POPCORNNAL>>> 

    MAGYAROS ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES>>> 

    HIDEG KOVÁSZOSUBORKA-KRÉMLEVES>>> 

Megjegyzés

Sebestyén János receptje.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes