Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg füstölt kacsamell almapürével és salátával

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 alma
  • 4 dkg méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 5 szegfűszeg
  • 1 kis darabka fahéj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 35 dkg füstölt kacsamell
  • A tálaláshoz:
  • 1 vékony szál póréhagyma
  • 4 retek
  • 4 apró paradicsom
  • zöld saláta

Elkészítés

Előkészítés: A almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk. A tálaláshoz a zöldségeket megtisztítjuk-megmossuk, felhasználásig a hűtőbe tesszük.

Elkészítés: Az almát feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Beletesszük a mézet, a citromlevet, pici sót és teatojásban a szegfűszeget, a fahéjat. A gyümölcsöt puhára főzzük, majd leszűrjük (levét félretesszük). A teatojást kivesszük, és az almát simára turmixoljuk. Az olajat összekeverjük az ecettel, teszünk hozzá keveset az alma főzőlevéből is. Tálaláskor nem túl vastagon felszeleteljük a füstölt kacsamellet, tányérra tesszük, mellé helyezzük az almapürét. A salátával, valamint a feldarabolt zöldségekkel körítjük, s meglocsoljuk az olajos-ecetes öntettel.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 366 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss