Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg fokhagymás uborkaleves

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A kovászos uborkát nagyon apróra felkockázzuk, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét felöntjük a kovászos uborka levével és a lehűtött alaplével, és kevés szorbittal édesítjük. 
  2. A keveréket az apróra zúzott fokhagymával, néhány kaporlevéllel, a joghurttal és a tejszínnel simára turmixszoljuk, majd a darabolt kovászos uborka maradékát visszatesszük a levesbe.
  3. Tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor olívaolajjal díszítjük, pirítós kenyérrel kínáljuk.

Megjegyzés

Ez egy nagyon üde frissítő leves és különleges! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss