Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg és fokhagymás krumplileves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 zöldségleveskocka
  • 15 dkg tejszínes krémsajt
  • 1 evőkanál gorombára vágott snidling

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A fokhagymát meghámozzuk, összevágjuk.

    Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a burgonyát, a pórét, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük 8 dl vízzel, és beledobjuk a zöldségleveskockát. Nagyon kíméletesen főzzük. Amikor megpuhultak a zöldségek, belekeverjük a krémsajtot, majd botmixerrel (vagy turmixgépben) összeturmixoljuk. (Ha nem teszünk a levesbe zöldségleveskockát, használjunk zöldfűszeres krémsajtot.) Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Tálaláskor a tetejét megszórjuk a snidlinggel.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 adag: 331 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin