Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg cukkinis tökfőzelék pestóval

30 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, a cukkinik végeit levágjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük őket. A hagymát, a petrezselymet és a rozmaringot finomra aprítjuk.
  2. Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a tököt és cukkinit, megszórjuk a tárkonnyal, majd sózzuk, borsozzuk, néhány perc főzés után pedig felöntjük a zöldséglevessel. 
  3. Amíg megpuhulnak a zöldségek, a tejfölt elkeverjük a keményítővel és a pestóval, majd hozzáadjuk az aprított zöldfűszereket is. Kb. 10-12 percnyi főzés után behabarjuk a főzeléket a pestós tejföllel, majd miután levettük a tűzhelyről, hozzáadjuk a citromok levét.
  4. Néhány órára a hűtőbe tesszük, végül bazsalikomlevéllel, rozmaringgal és egy kis tejföllel tálaljuk.

TÖKFŐZELÉK, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD NÉMETH ÁDÁMTÓL>>> 

PARADICSOMOS-PESTÓS TÉSZTA, AHOGY MÉG SOSEM PRÓBÁLTAD! MENNYEI TÉSZTAVACSORA 30 PERC ALATT>>> 

PESTO KISOKOS! A ZÖLD VAGY A PIROS, TÉSZTÁKHOZ VAGY SALÁTÁKHOZ?>>> 

Megjegyzés

Ezt a főzeléket érdemes határozottabban fűszerezni, mert ha kihűl, jelentősen tompulnak az ízek. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss