Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg csokis kocka

default user icon
MME
3 4.7/5
60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál kakaó
  • A cukorsziruphoz:
  • 6 evőkanál víz
  • 6 evőkanál cukor
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • A csokoládébevonathoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 darab sütőmargarin (kicsi)
  • kevés tej

Elkészítés

1.

A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A masszát beleöntjük a kikent sütőformába és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük.

2.

A cukorsziruphoz 10 percig főzzük a vizet a cukorral. A még meleg piskótalapot félbevágjuk és leöntjük a lehűtött cukorsziruppal.

3.

Elkészítjük a krémet: a tejből, pudingporból és cukorból kissé sűrűbb pudingot főzünk, és letakarva kihűtjük. Hűtés közben néhányszor megkeverjük.

4.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot is, és sima krémmé keverjük. A krémet rákenjük a piskóta alsó részére, majd a felső piskótalappal betakarjuk.

5.

A csokoládét felolvasztjuk egy kis margarinon, és bevonjuk vele a piskótát. Hűtve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss