Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg cseresznyeleves

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A hideg cseresznyeleves elkészítéséhez a kimagozott cseresznyét egy fazékba tesszük, felöntjük 4 dl vízzel, beleszórjuk a cukrot és a fahéjat, majd felfőzzük.
  2. Ha felforrt, hozzáadjuk a bort és egy kevés hideg vízben elkevert burgonyakeményítőt. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a cseresznye megpuhul, a lé pedig besűrűsödik.
  3. Közben felverjük a habtejszínt. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük a levest, majd hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, és lehűtjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss