Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg cseresznyeleves

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg magozott cseresznye
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 dl fehérbor
  • 1 ek burgonyakeményítő
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés

    1. A cseresznyét egy fazékba tesszük, felöntjük 4 dl vízzel, beleszórjuk a cukrot és a fahéjat, majd felfőzzük.
    2. Ha felforrt, hozzáadjuk a bort és a hideg vízben elkevert burgonyakeményítőt. Lassú tűzön tovább főzzük, amíg a cseresznye megpuhol, a lé pedig besűrűsödik.
    3. Közben felverjüka tejszínt. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük a levest,majd hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, és lehűtjük. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin