Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg burgonyakrémleves szalonnával

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 60 dkg burgonya
  • 4,5 dl zöldségalaplé
  • 4 dkg vaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk fehérborecet
  • frissen őrölt bors
  • 12 dkg húsos szalonna

Elkészítés

  1. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk az aprított hagymát a babérlevéllel együtt, megsózzuk, borsozzuk és üvegesre pároljuk.
  2. Ezután hozzáadjuk az apró kockákra vágott, hámozott burgonyát és felöntjük az alaplével. Közepes erősségű tűzön kb. 15-20 percig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
  3. Ekkor kivesszük belőle a babérlevelet és egy turmixgép segítségével krémesre turmixoljuk a levest. Kevés fehérborecettel ízesítjük. Jégfürdőben kihűtjük, fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
  4. Tálalás előtt apró kockákra vágjuk a húsos szalonnát, és egy forró serpenyőben ropogósra sütjük. Ezt szórjuk a hideg krémleves tetejére.

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss