Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hétvezér tokány II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 5 g pirospaprika
  • 25 dkg marhahús
  • 25 dkg sertéshús
  • 25 dkg borjúhús
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 3 dl tejföl
  • 4 dkg liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a csíkokra vágott marhahúst, megsózzuk, és kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva addig pároljuk, amíg a hús félpuha lesz.

    Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst, majd amire a hús puhulni kezd, a hasonlóan darabolt borjúhúst, a zöldpaprikát és a paradicsomot.

    Amikor a húsok puhára párolódtak, tejfölös habarással sűrítjük, és a tejszínt is hozzáöntve még 2-3 percig forraljuk.

    Tarhonyát, galuskát vagy párolt rizst adunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin