Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a helyed hétvégén, ha jót ennél-innál! Top 5 gasztroprogram

Ha nincs kedved a konyhában sürögni, miközben kint tombol a nyár, fogd magad, a családot és a barátokat, és irány egy gasztrofesztivál, ahol a jó fogások és italok mellett szuper programok is várják a nagyérdeműt. Ajánlunk is mindjárt ötöt, az ország 5 csücskéből.
Krisna-völgyi Búcsú >>> 

2016. július 22–24. között tartják Somogyvámoson a nyár legvidámabb, füst- és alkoholmentes, abszolút családbarát ökofesztiválját. A nagyszínpadon egymást követik a zenés-táncos programok, továbbá láthatod, hogyan kell sütni hagyományos tandoori kemencében. Az étteremsátrakban megízlelheted az indiai, a mediterrán és a magyar konyha vegetáriánus ínyencfogásait, valamint a vegán fagylaltot. Ezenkívül részt vehetsz fűszerhasználati tanácsadáson ájurvédikus alkattípus szerint, a termelői piacon pedig a biokertészetből frissen hozott zöldségeket, gyümölcsöket vásárolhatsz. 

Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivál >>> 

Bükfürdőn már szerdán elkezdődött a vasárnap estig tartó fesztivál, amely a „hagyományos, helyi, egészséges” mottóval csatlakozik a Gasztroélmények Éve kampányhoz. A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum parkolójában bemutatják a magyar gasztro- és borkultúrát, valamint a magyar népi hagyományokból táplálkozó zenéket, zenei műfajokat. Az érdeklődők történelmi korok étkeit, magyar pincészetek borait és neves főzdék pálinkáit kóstolhatják, mindennap jeles meghívottak főzőbemutatóit láthatják, továbbá két zenei színpad programjait élvezhetik. 

Hungarikum Fesztivál >>> 

2016. július 22. és augusztus 2. között Balatonalmádiban a Wesselényi Strand előtti rendezvénytéren klasszikus magyar finomságok kerülnek a tányérra és a pohárba! A gasztroélmények mellett népművészeti és kézműves termékek vására, valamint sok családi program, klasszikus magyar filmek vetítése és retró diszkó várja a közönséget.

Hal-Vad Főző Fesztivál >>> 

2016. július 23-án immáron hatodik alkalommal rendezik meg Kiskörén, a szabadvizű strand területén az évről évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő fesztivált. Idén Bodrogi Gyula színművész lesz a főzőverseny zsűrijének elnöke. Napközben családi kísérőprogramok, többek között nyereményjátékok, látványos vízisport- és solymászbemutatók gondoskodnak a közönség szórakoztatásról. Este Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar ad koncertet.

Fröccs Fesztivál >>> 

2016. július 23-án Gyöngyösön első alkalommal kerül sor a szódával és jó zenével kísért Fröccs Fesztiválra a Mátrai Borok Házában, amelyhez bortúra is kapcsolódik. A helyi Tourinform iroda elől délután több időpontban különbuszok indulnak a Farkasmályi Történelmi Pincesorra. Így többórányi élőzenét hallgathatsz és 6 helyszínen kóstolhatsz 15-féle bort, amelyekhez pincepörkölttel alapozhatsz. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss