Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9+1 zseniális gasztroprogram, amit kár volna kihagyni

Borfesztivál, sörfesztivál, liba- és cicegefesztivál, szilvanapok és irodalmi utcabál : minden ujjadra jut egy gasztroprogram ezen a hétvégén, csak győzz választani!
25. Budapest Borfesztivál

Ne hagyd ki Európa egyik meghatározó szabadtéri borgasztronómiai rendezvényét, amely vasárnap estig tart a Budai Várban!

A rendezvényről már írtunk korábban bővebben >>> 
Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál

Borszerdától borvasárnapig az Esterházy-kastély udvarán faházakban készítik a csülökételeket és különleges feltétekkel a térség nagy kedvencét, a cicegét. Az ízletes harapnivalókra még jobban csúsznak majd a hazai történelmi borvidékek nedűi és a kiváló pálinkák! A szórakoztatásodról neves fellépők gondoskodnak, szombaton kézműves foglalkozás és játszóház is lesz a gyerekeknek.

Nem tudod, mi az a cicege? Segítünk! >>> 

12. Főzdefeszt – Első Hazai Kézműves Sörfesztivál

A testes vörösök mind a spájzban vannak, hogy a duhaj írekkel, a bürokratikus lágerekkel vagy a buja IPA-kkal felkészülhess a hűvösebb napokra. Szeptember 9–11. között célozd meg a városligeti Napozórétet, ahol a legjobb hazai kézműves főzdék verik csapra hordóikat vagy állítják glédába palackjaikat. Fizetni fesztiválkártyával lehet, sört csak a logóval ellátott idei üvegpoharadba kérhetsz. 

18. Kiskunfélegyházi Libafesztivál

Szeptember 9–10-én zajlik a kiskun régió egyik legsajátosabb gasztronómiai fesztiválja. A Kazinczy, a Korona és a Kossuth utcán megkóstolhatod a félegyházi libamájat, -zsíros kenyeret és -tepertőt, a kitelepült vendéglátóhelyek libás étkeket, kemencés lángost, kürtős kalácsot, házi rétest kínálnak, a szombati főzőversenyen pedig libából készített levesek, egytálételek, pörköltek és sültek illatoznak ínycsiklandóan. 

XIX. Szarvasi Szilvanapok

Péntektől vasárnapig a szarvasi szilvára épül a város legfontosabb gasztrokulturális eseménye . Az evangélikus Ótemplom környékén a hagyományok jegyében készítik a gombócot, a ciberét és a szilvalekváros derelyét, de nem marad ki a kínálatból az aszalt szilva és a szilvapálinka sem. Ellesheted a szarvasi szilvalekvár elkészítésének módját, sőt akár be is kapcsolódhatsz a főzésbe.

Bioétel- és Borfesztivál

Péntektől szombatig hazánkban egyedülálló módon összeforr a bio és a bor a hajdúszoboszlói Szent István parkban . A vendéglátók pultjain bőséges választékban csábítanak kizárólag bio alapanyagokból készült ételek, amelyeket az ország különböző tájairól érkező vörös-, fehér- és rozé borokkal öblíthetsz le. A rendezvényt a bio életformát népszerűsítő és szórakoztató programok kísérik.

18. Noszvaji Pincenapok és Kemencében készített Ételek Napja

Pénteken ellátogathatsz nyitott portára, főzhetsz szilvalekvárt és részt vehetsz borkóstolón. Szombaton a kastély előtti téren zöldsalátákkal és pálinkával is várnak, a tájházban kelttészta-sütési bemutatót tartanak a kemencéknél, továbbá az egész nap ingázó szafaribusszal szállítanak a főzőversenyben részt vevő portákra. A családi programokkal tarkított rendezvény utcabállal zárul. Részletek itt >>> 

12. Fehérvári Lecsófőző Vigasság

Hagyományos, gombás, babos, francia, tarhonyás, tojásos, barackos, netán paleo? Szeptember 10-én bográcsokban és tárcsákon számtalan variációban rotyog a magyar ételklasszikus a királyok városában , és több száz induló verseng a Lecsókirály(nő) címért. A főzőverseny a Zichy ligetben és a Móri út végén családi programokkal és kézműves kirakodóvásárral egészül ki.

Nyitóbuli a Hadik Kávéházban

Szombaton este a megújult Hadik Kávéház hivatalos átadása után először kínálják az itallap irodalmi koktéljait, a séf látványkonyhástól költözik ki a teraszra, és akusztik koncert is lesz. Karinthy budai törzshelyén a változatlan irodalmi szalonok és slam poetry-estek mellett újdonság a Hadik Jazz Hétfő (először szeptember 12-én) és a havonta jelentkező szombati irodalmi brunch (e hó 17-én).

+1 Előzetes a jövő hétre: Lengyel-Magyar gasztro reflexió a Gellértben

Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért  nemrég felújított sörözőjében, vasárnap pedig a közkedvelt Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben.

Ezek is érdekelhetnek