Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajban van a COOP! Hétfőnként zárva marad a boltok egy része

default user icon
MME
Míg a nagy áruházláncokban sorra emelik a dolgozók bérét, a kisboltok nagy része a minimálbért is alig tudja kifizetni az alkalmazottaknak. A Coopnál például akkora a baj, hogy bejelentették, üzleteik egy része hétfőnként zárva lesz.

A héten a Lidl, korábban a Spar, az Aldi, a Tesco és az Auchan is bejelentette, emeli az alkalmazottai bérét. A Lidlben 20 százalékos béremelést ígértek, így a bolti dolgozók ott akár bruttó 365 ezer forintot is kereshetnek.

Ezzel azonban a kisboltok nagy része nem tud lépést tartani, sőt, a legnagyobb magyar üzletlánc, az ÁFEOSZ-COOP sok boltja még a 180 ezer forintra emelt minimálbért sem tudja kigazdálkodni, ezért kedvezményekről tárgyalnak a kormánnyal - derült ki RTL Klub riportjából.

A cég 30 ezer munkavállalót alkalmaz, de további háromezerre lenne szükség. Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-Coop Szövetség elnöke a csatornának elmondta, hogy a kisebb településeken csak úgy tudják alacsonyabb létszámmal is működtetni az üzleteket, ha hétfőnként zárva tartják a boltok egy részét.

ÓRIÁSI BÉREMELÉS! BRUTTÓ 720 EZRET IS LEHET KERESNI A LIDLBEN >>> 
TÖBB MILLIÁRDOS VESZTESÉG - 12 OLASZ ÉTTERMÉT KÉNYTELEN BEZÁRNI IDÉN JAMIE OLIVER >>> 
EZ OKOZHATTA A MAGYAR TURISTA HALÁLÁT THAIFÖLDÖN >>> 
KATALIN HERCEGNÉ ELÁRULTA, MI SAROLTA KEDVENC ÉTELE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss