Elkészítés: A húsféléket ceruza vastagságú csíkokra, a szalonnát apró kockára vágjuk, a hagymat szálasra metéljük. A szalonnát kevés olajjal ropogosra sütjük, majd elkeverjük a marhahússal, és együtt pirítjuk 5 percig, majd hozzákeverjük a hagymát. Élénk tűzön sütjük, pirítjuk addig, amíg a hús levet enged, ezután lefedve 20 percig pároljuk takarékon. Ekkor hozzáadjuk a sertéshúst, a sóval eldörzsölt fokhagymát és a megvagdalt köménymagot. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával. Lefedve tovább pároljuk, amíg megpuhul. Ekkor rádobjuk a felaprított csirkemájat, és zsírjára sütjük. Mehintjük kevés liszttel, fűszerezzük a kakukkfűvel, pár percig pirítjuk, végül felöntjük a borral, és alaposan kiforraljuk. Petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk, de finom szélesmetélttel is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre