Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hering almával

MME MME
4/5
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 piros alma
  • 2,5 dl száraz fehérbor
  • 30 dkg pácolt heringfilé (ruszli) – hagyma nélkül
  • 1 lilahagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • Előkészítés: Az almát megmossuk, magházát kifúrjuk, az almát kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

Elkészítés

Elkészítés: A bort nagy edénybe öntjük, lassan felmelegítjük, beletesszük az almakarikákat, és lassú tűzön addig főzzük, amíg kissé megpuhulnak. Nem szabad túlfőzni! Az almát a borban hagyjuk kihűlni. A halat apró kockákra vágjuk. A lilahagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az újhagymát megmossuk, vékony felkarikázzuk, és a felét összekeverjük a hallal. Hozzáadjuk a kapribogyót, a lilahagymát, és kevés borssal fűszerezzük. A halas keveréket az almaszeletekre halmozzuk, és megszórjuk a maradék újhagymával. Tálra rendezzük, és kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss