Hercegnő burgonya

default user icon
4 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 12 dkg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 1 kis reszelt szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük róla a vizet, és még néhány percig visszarakjuk a tűzre addig, amíg az összes víz el nem párolog róla. A krumplit összetörjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Egy tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. A krumplit kinyomóval kinyomjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Sok mindenhez nagyon jó köretenek - én mézes-mustáros csirkével szeretem a legjobban.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasznos Virág 2 évvel ezelőtt
Én tortanyomóval próbáltam, de kudarcot vallottam, aztán kanállal raktam a tepsibe kis halmokat.
Pleskonics Andrea 4 évvel ezelőtt
nagyon fini köret! nem a megszokott kruplipüré..
lele ildikó 4 évvel ezelőtt
Hol a kép? Mi az hogy kinyomjuk? Mint a puszedlit?
Molnár Gyuláné 6 évvel ezelőtt
Mindenki nagyon imádja nálunk,nagyon régen és gyakran megcsinálom!

Hasonló Receptek

Magazin