Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hentestokány

5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb (vagy lapocka)
  • 10 dkg szalonna (füstölt)
  • 15 dkg sonka (füstölt)
  • 20 dkg uborka (csemege)
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • fekete bors (őrölt )

Elkészítés

    1. A hagymát apróra, a húst, a szalonnát, a sonkát, a csemege uborkát vékony csíkokra vágjuk.
    2. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsom pürét, és mindig csak kevés vizet aláöntve lassan pároljuk. Amikor kb. 20 perc múlva a hús félig már megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát. Ha a hús már puha, beletesszük a csemege uborkát is. Átpirítjuk és levesszük a tűzhelyről.

    Hentestokány felturbózva >>> 

    Mezőhegyesi csikós tokány >>> 

    Tokány háromféle húsból >>> 

     

     

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin